Brumunddal-ungdommer belyser utnyttelse

Et team på ti ungdommer har lenge og iherdig øvd på Vingespenn-koreografien. Nå braker det snart løs med tre forestillinger i Brumunddal og omegn i forbindelse med Global uke.

Lørdag 4. november holdt danseteamet med støtte fra leder Jeanine Lorentzen fra Brumunddal baptistkirke gjesteopptreden og debut på lovsangsweekend i Oslo Sentrum Baptistkirke for omlag 60 jevnaldrende fra ulike baptistmenigheter på Østlandet.

Foto: Oslo Sentrum Baptistkirke

Siren Godø, som står bak koreografien i forestillingen, var imponert over nivået på dansen og innlevelsen. Det samme var instruktør Maja Maria Tonheim, som dro til Brumunddal for å «preppe» teamet i forkant.

Fire fra danseteamet ble intervjuet på scenen etter framføringen. I samtalen delte de at gjennom å øve inn og vise Vingespenn for andre, opplever de at de kan gjøre en forskjell. Selv er de blitt minnet på problemene i klesindustrien og føler de er mer bevisste på eget forbruk. En av dem sa at han først ble litt overrasket da han fikk høre om moderne slaveri, men at det var viktig å vite om det. På spørsmål om hvordan det har vært å bruke dans for å belyse denne temeatikken, svarte flere at det var litt vanskelig men også fint å lære seg å leve seg inn i tematikken og øve seg i å uttrykke ulike slags følelser. Besøket med instruksjon fra Maja var veldig bra: «Hun var veldig god på å lære oss innlevelse».

Nå står tre visninger på planen: I Brumunddal kirke, Moelv kulturhus og Tingnes kulturhus.

Skroll til toppen