Arrangementer i 2023

Global Uke markeres med mange ulike typer arrangementer rundt om i Norges land. Her både ser du og kan lese om de ulike arrangementene. 

Fortell oss om
det som skjer!

Vi i Global Uke og Norges Kristne Råd er takknemlige og begeistret hver gang Global Uke markeres. Send oss info om ditt arrangement, så vi får oversikt over det lokale engasjementet.

Gjennomførte arrangementer

19:00,
søndag 26. november

"Frihetens time" i Trefoldighetskirken

Trefoldighetskirken, Akersgata 60, Oslo
Konsertforestillingen ‘Frihetens time’, skrevet av Sindre Skeie (prest, forfatter) og Trond Gilberg (kantor i Glemmen kirke, Fredrikstad) framføres av Renate Gjerløw Larsen (sang, monologer) og Tor Kessel (sang, monologer) med musikerne Steinar Granmo Nilsen (horn), Linn Sletten Ringstad (fagott) og Trond Gilberg (orgel). I Trefoldighetskirken i Oslo. Den blir hoveddel av kveldsmessen denne kvelden. Gratis entré. Kom og la deg berøre – og inspirere av denne vakre, sterke forestillingen med solister med sterk formidlingsevne. Mer om Frihetens time https://globaluke.no/ressurser/frihetens-time/ Hør opptak i NKR P2 her (fra 8 min inn i sendingen): https://radio.nrk.no/serie/gudstjeneste-radio/sesong/202201/DMVD06000222
Vis mer
19:00,
torsdag 23. november

Vingespenn

Bryggevegen 2350 Nes på Hedmark
Vingespenn er en danseforestilling som setter fokus på urett, utfordringer i eget liv, hav man kan gjøre for å bidra til mindre utnyttelse og mer rettferdighet i verden. Det er planlagt solosang og en innslag fra Lightup Norge.
Vis mer
19:00,
onsdag 22. november

Vingespenn

Skolevegen 13 2390 Moelv
Vingespenn er en danseforestilling som setter fokus på urett, utfordringer i eget liv, hva man kan gjøre for å bidra til mindre utnyttelse og mer rettferdighet i verden. Planlagt solosang og innslag fra Lightup Norge etter forestillingen.
Vis mer
18:00,
søndag 19. november

Frihetens time

Ås kirke, Kirkeveien 35, 1433 Ås
Konsertforestillingen ‘Frihetens time’, skrevet av Sindre Skeie (prest, forfatter) og Trond Gilberg (kantor i Glemmen kirke, Fredrikstad) framføres av Renate Gjerløw Larsen (sang, monologer) og Tor Kessel (sang, monologer) med musikerne Jan-Olav Martinsen (horn), Linn Sletten Ringstad (fagott) og Trond Gilberg (orgel). Gratis entré, mulighet for kollekt til arbeid for å forebygge av moderne slaveri. Sagt om forestillingen: ««Sterkt, vondt, vakkert og sant. Jeg både smilte, gråt, ba og sang med underveis.»»
Vis mer
11:00,
søndag 19. november

Frihetens time - konsertgudstjeneste

Glemmen kirke, Glemmengata 40, 1608 Fredrikstad
Konsertforestillingen ‘Frihetens time’, skrevet av Sindre Skeie (prest, forfatter) og Trond Gilberg (kantor i Glemmen kirke, Fredrikstad) framføres som en hoveddel av søndagens gudstjenesten av Renate Gjerløw Larsen (sang, monologer) og Tor Kessel (sang, monologer) med musikerne Jan-Olav Martinsen (horn), Linn Sletten Ringstad (fagott) komponist og kantor Trond Gilberg (orgel), og sammensatt kor under ledelse av Ann Kristin Hauglid. Sagt om forestillingen: «Sterkt, vondt, vakkert og sant. Jeg både smilte, gråt, ba og sang med underveis.» Gratis entré, med mulighet for kollekt til arbeid som forebygger moderne slaveri og menneskehandel.
Vis mer
16:00,
lørdag 18. november

Lys våken i Jølster

Lergrovbakke 12, 6847 Vassenden
Overnatting/minileir i kyrkja for 10 og 11 åringar på Vassenden kyrkjesenter i Jølster 18.-19 november med gudsteneste og basar som er åpen for alle på søndagen. Lys våken handlar om å vere lys våken for Gud og Guds vilje, for rettferd, for kvarandre og skaparverk. På gudstenesta og på basaren samlar vi inn penger til kyrkjelydens grøne prosjekt i Inda «Fred og forsoning i Inda, via Nor-misjon»
Vis mer
12:00,
lørdag 18. november

Utnyttelse av medmennesker - Hvordan angår det oss?

Professor Schyttes gate 3, 8006 Bodø, Norge
FN anslår at ca. 50 millioner mennesker lever under slaverilignende utnyttelse i verden i dag, gjennom tvangsarbeid, barneekteskap, tvungen prostitusjon og seksuell tvang, og andre former for tvang. Dette skjer også i Norge På dette lørdagsseminaret ønsker vi å belyse hvordan mennesker blir berørt og rammet både i vårt nærmiljø og globalt, og vi vil stå opp mot utnyttelse av sårbare mennesker. På seminaret deltar Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd sammen med Jan Laukvik, daglig leder i Fair Play Bygg & Anlegg Nordland, og det blir også tid til samtale og refleksjon etter innleggene.
Vis mer
18:00,
fredag 17. november

Frihetens time - konsertforestilling

Tønsberg Domkirke, Storgaten 53 3126 Tønsberg
Konsertforestillingen ‘Frihetens time’, skrevet av Sindre Skeie (prest, forfatter) og Trond Gilberg (kantor i Glemmen kirke, Fredrikstad) framføres av Renate Gjerløw Larsen (sang, monologer) og Tor Kessel (sang, monologer) med musikerne Steinar Granmo Nilsen(horn), Linn Sletten Ringstad (fagott) og Trond Gilberg (orgel). Gratis entré, mulighet for kollekt til arbeid for å forebygge av moderne slaveri. Sagt om forestillingen: «Sterkt, vondt, vakkert og sant. Jeg både smilte, gråt, ba og sang med underveis.»
Vis mer
9:00,
fredag 17. november

Agent for rettferdighet

Drottveien 41, 1434 Ås
”Agent for rettferdighet” er et trosopplæringsopplegg for 9-åringer med fokus på solidaritet. Gjennom aktiviteter, refleksjoner og bibelfortelling ønsker vi å gi barna mulighet til å tenke rundt rettferdighet, både lokalt og globalt. Vi ønsker også å utfordre dem til å være med å handle i kampen for rettferdighet – vi skal nemlig ut på et agentoppdrag! Samlingen er i Ås arbeidskirke på skolens plandag 17. november kl. 9.00 – 15.00. Påmelding finner du når datoen nærmer seg på kirken.no/as
Vis mer
Se flere markeringer
Skroll til toppen