Om Global uke

Global uke er et initiativ fra kirkene i Norge, samlet i Norges Kristne Råd (NKR), for å belyse global urettferdighet sammen og samtidig i løpet av en fast årlig uke.

Tema

Tema for global uke 2016-2022 er «Moderne slaveri». Menigheter, grupper og organisasjoner over hele landet vil ha søkelys på denne tematikken samtidig og sammen.  I 2020 er de fleste arrangementer lagt til uke 46 (8. – 15. nov), men det går fint å arrangere noe på andre tider av året også.

Bli med!

Idéen med Global uke er at menigheter selv er arrangører. Den tar utgangspunkt i aktiviteter som allerede pågår i menighetslivet. Ambisjonsnivået bestemmes ut fra egen kapasitet og lyst.

Hva kan dere gjøre?

  • Lær om problemet
  • Ta det inn i bønn – hjemme og i fellesskapet
  • Inkludér temaet i menighetens arbeid
  • Lag eget arrangement, gjerne som tverrkirkelig samarbeid, eller med organisasjoner og andre grupper som engasjerer seg i saken. Dere kan søke om støtte her.

Uka handler om å dele kunnskap, finne motivasjon i kristen tro og å gjøre folk kjent med handlingsalternativer. Global uke er ikke ment å være en «markedsplass» eller innsamlingsarena, men en av de naturlige handlingene – blant flere – kan være å støtte gode prosjekter. For der hvor sårbarhet forebygges og bærekraftige liv styrkes, der minsker risikoen for utnytting og moderne slaveri.

Hvem står bak

Det er kirkesamfunnene i Norges Kristne Råd (NKR) som markerer uka rundt om i landet. NKR formidler kontakt, samordner regionale og nasjonale arrangementer, bidrar med ressursmateriell og økonomisk støtte, og kan tilrettelegge for besøk av ressurspersoner. Global uke drives med støtte fra Norad, Justis- og beredskapsdepartmentet og Kirkens Nødhjelp.

Global uke koordineres av prosjektkoordinator Elin Finnseth Sæverås (Global info) i samarbeid med Styringsgruppen for Global info.

Styringsgruppen består av Naomi Curwen (Misjonskirken Norge, leder); Petra Kjellen Brooke (Frelsesarmeen); Gry Haugen (Adventistkirken/ADRA); Anders Jordet (Kirkerådet i Den norske kirke); Lisa Kristin Hanielsen (Metodistkirken); Kristin S. Furberg (Svenska Kyrkan i Norge; Anna-Sofie Ekendahl Dreyer (Caritas Norge og Den katolske kirke); Ann-Kristin Wiecek (Den Evangelisk Lutherske Frikirke); Niels Fredrik Skarre (Baptistsamfunnet); Vilde Ørnung (Kirkens Nødhjelp); Dag Andreas Fedøy (Digni). Fra Norges Kristne Råds stab deltar: Elin F. Sæverås (prosjektleder), Gjermund Øystese (kommunikasjonsrådgiver) og Erhard Hermansen (generalsekretær). 

For mer informasjon, kontakt prosjektleder: efs@norkr.no / tlf. 23 08 13 25.

Kirkene for global rettferdighet – sammen og samtidig!

 

En kommentar til «Om Global uke»

  1. Tilbaketråkk: Global uke 12.-19. nov 2017 | Global uke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: