Redd for å dø på jobb – hver dag

Layson Ngwira i Malawi lever i frykt og blodslit hver eneste arbeidsdag. Han er en blant millioner av mennesker som arbeider under risikable og uverdige arbeidsforhold. – Vi vet aldri om vi får lønn eller om vi har jobb dagen etter, forteller kollegaen Pililan.

Kirkens Nødhjelps (KN) fotograf Håvard Bjelland, og journalist Anette Torjussen deler bilder og beretninger fra sitt møte med moderne slaveri i Malawi og hva KN gjør for å bidra til forandring i arbeidernes liv.

Se Håvard Bjellands bilder

Se bildene og les den sterke reportasjen «Frykter for livet i dødsfelle». For bildene har Håvard Bjelland vunnet den prestisjefylte World Photography Award og bildene og hans refleksjoner presenteres blant annet i The Guardian og i VG.

Kirkens Nødhjelp kaster lys på en mørk virkelighet som verden trenger å bli oppmerksom på og sammen med lokale partnere går de inn for å skape endring: Vår tids former for slaveri.
Du kan også være med å belyse uretten og bidra til endring:

  • Du kan starte med å dele artikkelen fra KN videre og støtte deres arbeid – eller andre organisasjoner som jobber for en mer bærekraftig og rettferdig verden.
  • Du og din menighet eller gruppe kan markere Global uke som har mottoet «Belys slaveriet!»
  • Mer om hva du kan gjøre finner du i fakta- og handlingsheftet.

Foto: Håvard Bjelland

Skroll til toppen