Gudstjeneste

For ressurser andre typer arrangementer, se HER.

Moderne slaveri og menneskehandel kan belyses i gudstjenesten, søndagsskolen, kirkekaffen osv.
Gå gjerne sammen med nabomenigheter og hold en økumenisk gudstjeneste. Under finner du forslag til hvordan du kan integrere Global uke i gudstjenester, organisasjoner som er aktuelle for kollekt, inspirasjon til kirkekaffen, musikk, m.m.

BYGGEKLOSSER til gudstjenester og møter

Trenger du noen å samarbeide med eller tips til gudstjenesten, ta gjerne ta kontakt! Hva med å involvere migrantgrupper som ressurspersoner på tematikken? Inviter migrantmenigheter med på felles gudstjeneste (f. eks. Burma, Fillippinene, Etiopia, Eritrea, etc.) Råd eller tips – hør med oss! Global uke samarbeider nært med koordinator for Flerkulturelt kirkelig nettverk.

KOLLEKT

I gudstjenesten/møtet kan kollekten gå til organisasjoner eller prosjekter som arbeider mot moderne slaveri i Norge eller internasjonalt: Her er noen forslag – alfabetisk:

Se fakta- og handlingsheftet: I forbindelse med kunngjøring og informasjon om kollekt kan man samtidig løfte fram hva hver av oss kan gjøre som forbrukere og globale borgere og som fellesskap.

Ta kontakt om du trenger tips eller lurer på noe.

KIRKEKAFFEN

  • Server Fairtrade-merket (kaffe, te, sjokolade, banan), pynt med Fairtrade blomster og gjør et poeng av hvorfor!
  • Vis filmen Hvor mange slaver jobber for deg? Etterpå kan menigheten diskutere flytdiagrammet på side 12-14 i Fakta- og handlingsheftet Se også Hva vi kan gjøre.
  • La kollekten gå til en av organisasjonene som arbeider for å forebygge utnyttelse (se «kollekt» over), og inviter en person derfra på besøk for å dele hvordan de arbeider for å styrke lokal bærekraft, skape arbeidsplasser, osv. Norges Kristne Råd kan også skaffe ressurspersoner som kan gjøre dette.
  • Du kan også vinkle moderne slaveri ut fra migrasjons- og flyktningtematikk og benytte tegneserien om Ahmad og hente inspirasjon fra opplegget for tegneserien. Kontakt oss om du vil ha flere tips til kirkekaffen!

En kommentar til «Gudstjeneste»

  1. Tilbaketråkk: Slik kan du gjøre det | Global uke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: