Moderne slaveri og teologi


Slaveri er en form for kynisme og urett som kirkene ikke kan lukke øynene for. Bak hvert tall i rapportene er det en kvinne, et barn, en mann, som er kommet i situasjoner med brutalitet og utnyttelse fra andre. En av kirkens kjerneoppgaver har vært – og er – å kjempe for sosial rettferdighet.

Hør ny podcast-episode der Stian Aarebrot, Petra K. Brooke og Daniel J. Kleiven samtaler om moderne slaveri og hvorfor kirkene engasjerer seg i problematikken: Om moderne slaveri og aktivisme som trospraksis

En rekke tekster både i Det gamle og Det nye testamentet maner troende til å kjempe for undertrykte, enker og farløses rett.  Dette utgjør en viktig grunn til at Norges Kristne Råd og kirkene har gått sammen om å rette oppmerksomhet mot vår tids slaveri. Ved flere anledninger har kirkene internasjonalt uttalt at moderne slaveri er uakseptabelt og roper på vår handling. I juni 2016 kom Kirkenes Verdensråds sentralkomite med en uttalelse der de oppfordrer menigheter og enkeltpersoner til å bidra til oppmerksomhet rundt menneskehandel i sine egne fora. Pave Frans har også tatt opp saken i uttalelser i 2013 og 2014.

Ønsker du å starte tankeprosessen rundt hvordan Bibelen forholder seg til moderne slaveri, kan du lese Stian K. Aarebrots inspirerende tekst om bibelsk begrunnelse for kampen mot moderne slaveri.
Se også prekenmomenter til Lukas 13-tekst om den krumbøyde kvinnen av Knut Refsdal og øvrige prekeninspirasjoner under gudstjenestemateriell.

Du finner også refleksjons- og teologisk stoff her: Innsiktsfull artikkel av redaktør i Krigsropet, Hilde D. Valen,    Informasjonspakke om menneskehandel laget i 2009 av Norges Kristne Råd, Kirkens Bymisjon og Kirkens Nødhjelp. frelsesarmeen.no (søkeord «menneskehandel»)  Hent også inspirasjon, ideer og stoff hos Faith Alliance Against Slavery and Trafficking International, en kristen engelskspråklig nettside med ressursstoff om slaveri. Lenke til engelskspråklig ressursmateriell  her.

Lurer du på noe, kan du kontakte efs@norkr.no / tlf. 23 08 13 25.

En kommentar til «Moderne slaveri og teologi»

  1. Tilbaketråkk: For lite kunnskap om moderne slaveri – Misjonskirken Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..