Tacobønnestuing

shutterstock_252387808

(stor porsjon)

Hvis du skal lage taco fra bunnen av, det vil si koke bønnene selv, tar dette lang tid. Bruker du pintobønner, som er vanlig å bruke til taco, tar det ca to timer å koke disse etter bløtlegging. Med trykkoker reduserer du koketiden til det halve. Vil du slippe lettere unna, kan du bruke ferdigkokte bønner på boks eller i kartong.

600 g tørre pintobønner (eller kidneybønner)
9 dl vann
2 løk i biter
2 bokser eller kartonger flådde tomater (á ca 400 g)
4 fedd hvitløk
1/2 – 1 rød chili
2 ss spisskummen
1 ss koriander (krydder)
buljongterninger
1/2 ts salt
3 ss olivenolje
en skvett havrefløte

Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten. Hell av bløtleggingsvannet og ha bønnene i trykkokeren. Tilsett løk, flådde tomater, hvitløk, krydder, buljong, salt og olivenolje. La dette koke ca en time i trykkokeren, eller la de ferdigkokte bønnene koke sammen med løk, krydder og tomat i 15-20 minutter.

Serveres med salat, tortillas, tortillachips avokadodipp (guacamole) osv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: