3 dl nøtter – valnøtter eller en blanding av hasselnøtter, valnøtter og pekannøtter
1 pk vanlig tofu (500 g)
1 løk
4 ss frisk persille (vanlig eller flatbladet)
1 buljongterning
4 ss vann
2 hvitløksfedd
1 dl havregryn
1 dl brødsmuler
Kjør nøttene på foodprosessor og ha de i en bolle. Hakk tofu, løk, persille, buljong, vann og hvitløkfedd. Blande dette med nøttene, og tilsett havregryn og tørre brødsmuler. Konsistensen skal være slik at du lett kan forme boller uten at deigen blir for klissete. Legges på bakepapir og stekes ved 180 grader i 20 minutter. Lag tomatsaus mens du steker.
Tomatsaus
1 ss rapsolje
1/2 løk
1 1/2 dl tomatpuré
2 dl aprikossyltetøy
3-4 ss friskpresset sitronsaft
litt salt
evt. litt vann
Surr løken lett i rapsolje og bland inn de andre ingrediensene.
Legg bollene i en ildfast form, dekk med sausen og stek i ovnen i 30 minutter ved 175 grader.