Røde linser på indisk vis

shutterstock_138481913

300 g røde linser, skylles
1 middels stor løk, hakkes
2 fedd hvitløk
1 ts friskrevet ingefær
2 ss olje
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
6,5 dl vann
ca 1 ts salt
ca 1/2 ss buljong
saften av 1/2 sitron eller mer

Surr løken i olje i cirka 5 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær og krydder og stek videre ett minutt. Ha så i vann, linser, salt og buljong. La småkoke cirka 15 min eller til linsene er møre. Til slutt har du i sitronsaft. Spises med ris, nanbrød eller pitabrød sammen med en salat eller rå grønnsaker (eks staver av gulrot, agurk, paprika, blomkålbuketter og cherrytomater).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: