Nøttekaker med bokhvete

Foto Lasse St+©len (640x425)

1 1/2 dl bokhvete
3 1/2 dl vann
150 g valnøtter el. pekannøtter
1 stor løk
1 1/2 ts vegetabilsk buljong
1 ts Trocomare urtesalt
1 ts havsalt
2 ss rapsolje
4 ss maisena maisstivelse
evt. 2 egg (kan sløyfes)

rapsolje til steking

Tilbehør:

1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 fenikkel

Bokhveten kokes i vannet i 20 minutter. Mal valnøttene. Løken hakkes fint og surres i olje. Tilsett salt og krydder. Bland alt til en farse. Formes til middagskarbonader, ca 1 cm tykke, og stekes i rapsolje ved svak varme.

Skjær paprika, løk og fenikkel i strimler. Surres i rapsolje. Tilsett urtesalt og evt. litt tandorikrydder.

Kakene kan brukes som middagskaker sammen med kokte poteter, brun saus og kokte grønnsaker og/eller salat og tyttebær. De passer også som burgere i hamburgerbrød.

Kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: