1 1/2 dl bokhvete
3 1/2 dl vann
150 g valnøtter el. pekannøtter
1 stor løk
1 1/2 ts vegetabilsk buljong
1 ts Trocomare urtesalt
1 ts havsalt
2 ss rapsolje
4 ss maisena maisstivelse
evt. 2 egg (kan sløyfes)
rapsolje til steking
Tilbehør:
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 fenikkel
Bokhveten kokes i vannet i 20 minutter. Mal valnøttene. Løken hakkes fint og surres i olje. Tilsett salt og krydder. Bland alt til en farse. Formes til middagskarbonader, ca 1 cm tykke, og stekes i rapsolje ved svak varme.
Skjær paprika, løk og fenikkel i strimler. Surres i rapsolje. Tilsett urtesalt og evt. litt tandorikrydder.
Kakene kan brukes som middagskaker sammen med kokte poteter, brun saus og kokte grønnsaker og/eller salat og tyttebær. De passer også som burgere i hamburgerbrød.
Kan fryses.