400 g linser legges i vann dagen før
2 store løk
4 fedd hvitløk
1 squash
1 liten aubergin
1 rød paprika
2 bokser eller kartonger flådde tomater
1 ts koriander
1 ss kumin
1 ts tandori masala
litt rød finhakket chili
2 ts frisk revet ingefær
1 ss sitron
1 ts honning
1 ts vegetarisk buljong
1 boks kokosmelk
rapsolje
salt
Lag gjerne retten dagen i forveien slik at linsene tar til seg smaken av krydderne.
Kok linsene til de er møre.
Sur hakket løk med krydderblandingen i litt rapsolje. Tilsett squash, auberginer og paprika skåret i biter og surr litt videre. Ha i hvitløk og ingefær på slutten. Tilsett flådde tomater og la alt koke ca 30 minutter. Ha i sitron, honning, kokosmelk og de kokte linsene. Gi retten et oppkok.
Serveres med brun ris, grove rundstykker og en grønn salat. Rørte tyttebær er også godt til.