Til 2 personer Tid: 30 min.
Når du vil ha en rask middag.
Hummus er en dipp av malte kikerter, med tahini, sitron, olje, hvitløk og salt. Dette er tradisjonell mat i både Midtøsten og Nord-Afrika, og fås også i mange kebabsjapper i Norge. Serveres tradisjonelt med pitabrød, men det kan også brukes som pålegg eller som fyll i tortillalefser. Hummus blir best med tahini (sesamsmør), helst av den typen du får kjøpt i innvandrerforretninger. Men det funker fint uten også.
4 tortillalefser eller pitabrød, gjerne grove
Forslag til salatfyll:
1 gulrot, issalat, agurk, oliven
Hummus:
1 boks kikerter (240 g)
1 fedd hvitløk
2-3 ss tahini (innvandrerforretning, kan sløyfes)
2-3 ss rapsolje eller olivenolje
2-4 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1/2 dl vann
Sett på stekeovnen for å varme tortillalefsene eller pitabrødene.
Hell laken av kikertene og skyll dem (laken kan være gassdannende). Ha kikerter, presset hvitløk, tahini, olje, 2 ss sitronsaft, salt, og vann i en mikser og kjør til det er jevnt. Smak evt. til med mer sitron.
Riv gulroten grovt, skjær agurken i skiver eller strimler og strimle noen av de ytterste salatbladene.
Fordel hummusen på fire tortillalefser, og legg på gulrot, agurk, issalat og oliven. Brett inn kanten i den ene enden og rull eller brett sammen. Bruker du pitabrød, kan du enten fylle det med hummus og salat, eller du kan spise hummusen som dipp til pitabrød og staver av gulrot og agurk.