Hvorfor er vi med?

Vi har spurt noen av de som har vært aktive i Global uke de siste årene om hvorfor de er med:

«Engasjementet mot moderne slaveri har rot i vår tro. Det kjennes naturlig og riktig og det er en forpliktelse, sier Niels Fredrik Skarre, leder i menighetsrådet i Drammen baptistmenighet, når han (i filmen nedenfor) forklarer hvorfor og hvordan de i flere år har markert Global uke i sin by.

«Det er vårt ansvar som kirke å snakke sant om livet, også når urettferdighet rår.» Det sier prest i Domkirken i Oslo, Valborg Orset Stene. I flere år har de løftet menneskehandel og moderne slaveri i gudstjeneste og kirkekaffe under Global uke. «Sammen vil vi våge å høre det vi ikke vil høre… at moderne slaveri skjer rett i vår nærhet, midt i vår by. Og gjennom å dele kunnskap, bønn og salmer, får vi nytt håp og ny tro.»

Høstens uke går av stabelen 13.-20.november. Slik kan du og din menighet delta i Global uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..