Frihetens time

La deg berøre av «Frihetens time» – sanger og tekster om vår tids slaveri og troen på at rettferdigheten en dag vil seire. Ta kontakt om dere vil sette det opp og vil søke om støtte til framføringen.

Verket er skrevet av Sindre Skeie (prest og forfatter) og Trond Gilberg (kantor og komponist) på bestilling fra Norges Kristne Råd. Det består av seks stemmer (lesninger) og syv sanger og varer ca 50 minutter. Konsertene har gratis adgang og gjennomføres med støtte fra Justis- og beredskapsdepartementet og Norad.

Hefte med sanger og tekster finnes her FRIHETENS TIME kor-versjon eller fullt partitur

Under Global uke 2021 ble stykket satt opp flere steder, blant annet som Åpningskonsert under Hovlandfestivalen, lytt til opptak derfra sendt i NRK Radio Det ble også framført i Asak kirke i Halden, Grønland kirke og Trefoldighetskirken i Oslo, på baptistenes landsmøte, og under Arendalsuka. Sanger og skuespiller Renate Gjerløw Larsen var hovedsolist i samspill Borg Domkor, musikere og tekstlesere.

I 2022 er forestillingen allerede framført i Kristiansand Domkirke og settes opp flere steder i Global uke i november. Det er fortstatt mulig å bestille artister som kan framføre den i din menighet!

I musikken og sangene formidles både forbrukerens refleksjoner og de utnyttedes kamp, mørke – og styrke. Stykket løfter også håpet om og troen på en rettferdig framtid og at friheten skal komme «… for lyset fra timen som kommer, skinner på jorden i dag
FN anslår at ca. 40 millioner mennesker lever under slaverilignende utnyttelse i verden i dag gjennom for eksempel tvangsarbeid, barneekteskap, tvungen prostitusjon og seksuell tvang, og andre former for tvang. Blant de utnyttede er det flest kvinner og barn. Koronapandemien har forverret forholdene og ført enda flere mennesker ut i utnyttelse. Derfor er verket svært aktuelt.

«Sterkt, vondt, vakkert og sant. Jeg både smilte, gråt, ba og sang med underveis.»
– en tilhører etter framføring av Frihetens time

Du kan høre verket i sin helhet fra sending i NRK Radio eller hør og se Solist Renate Gjerløw Larsen og kantor Trond Gilberg framføre «Kan Gud forvandle korset» og «Ennå blir natt til morgen» nedenfor:


 

Prest, forfatter og poet Sindre Skeie har skrevet tekstene og kantor og komponist Trond Gilberg står bak musikken og arrangementene.  I 2022 markeres uka 13.-20. november, men det kan også skje til andre tider på året. Frihetens time kan brukes som en hel oppsetning eller som enkeltinnslag i gudstjeneste, temasamlinger eller lignende. De fleste sangene egner seg også til allsang. 

Sindre Skeie   Trond Gilberg

Oppsetningen ble urframført i Fagerborg kirke 8. november 2019. 

Frihetens time 3 min. lydklipp

Frihetens time 9 min.

Ressurser:
Hefte med sanger og tekster: FRIHETENS TIME kor-versjon eller fullt partitur

Du kan også få tilsendt noter med arrangementer i følgende ulike versjoner:
– kor (SATB) og orgel/piano
– kor (SAB) og orgel/piano
– enkel melodilinje med tekst og besifring
– partitur for orgel, horn, fagott

Ønsker du å høre gjennom hele materialet? Vi sender deg lydfil fra urframføringen i Fagerborg kirke med Ullern kammerkor, solist og musikere.

Ta kontakt med oss for mer informasjon 
efs@norkr.no,  tlf. 93 44 1915
erhard.hermansen@norkr.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..