Bønnedag 26. september: Bortenfor mørket

«Sammen ber vi for menneskers muligheter og veier ut av mørket, og om kreativitet, vilje og styrke.»

Søndag 26. september markerer Frelsesarmeen sin Internasjonale bønnedagen for ofre for menneskehandel rundt om i hele verden. Det er en dag for ettertanke, for å lære mer og for å handle. Også i Norge vil korps og grupper løfte temaet i bønn.

Årets bønnedag har overskriften «Beyond the Dark». Sammen ber vi for menneskers muligheter og veier ut av mørke og utnyttelse og for rettferdige samfunn. I Frelsesarmeens strategi mot menneskehandel og moderne slaveri uttrykkes det at vi skal «arbeide for en verden full av Jesus og full av rettferdighet».

– Sjansene for at vi skal lykkes i arbeidet mot urettferdighet og ulikheter, er store, men det krever kreativitet, vilje og styrke. Det kan vi be om å motta fra Jesus, sier Petra Kjellen Brooke, fagkonsulent for Frelsesarmeens arbeid mot moderne slaveri. Ved å handle utfra Jesu perspektiv på hva vi gjør, vil vi kunne sprenge grensene for våre egne muligheter til å arbeide for rettferdighet, og gjøre Guds rike på jord synlig for alle.

– Jeg håper vi kan stå sammen i bønn denne dagen for et veldig viktig tema og arbeid, sier Petra. Hun minner samtidig om Global uke mot moderne slaveri, der ulike kirker i Norge går sammen om å sette søkelys vår tids former for slaveri og hva vi alle kan gjøre for å bekjempe alle former for utnyttelse.

Frelsesarmeens internasjonale rettferdighetskommisjon (IJCM) og Frelsesarmeen Norge har utarbeidet et
Ressurshefte for 31 dagers bønn og respons på moderne slaveri.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..