Global uke 2020 blir 8.-15. november

Global uke 2020 blir både fysisk og digital
Global uke 2020 vil omhandle moderne slaveri.   Menighetene og vi planlegger for fysiske samlinger, men i tillegg blir flere av dem delt i direktesendt form på nettet eller som opptak. Vi anbefaler en kombinasjon der dette lar seg gjøre, så når vi flest mulig! Sett av datoene og la din menighet bli med i fellesskapet som markerer uka! Passer ikke datoene, kan dere velge et annet tidspunkt.

Mer aktuelt problem enn på lenge
Fra mange land rapporteres det at koronoa-pandemien har ført mange mennesker ut i økonomisk desperasjon. Risikoen for å havne i grov utnyttelse er da farlig nær. Arbeideres rettigheter trues og mange må ta til ta takke med lønn de ikke kan leve av. Barn må slutte på skolen for å bidra til mat på bordet. Samtidig har korona ført til 11% økning i nordmenns besøk på pornonettsteder og politimyndigheter i 27 europeiske land melder om en voldsom økning i spredningen av overgrepsmateriale.  Fra før av vet vi at millioner av kvinner, barn og menn allerede lever under slaverilignende forhold –  i tvangsarbeid, ufrivillig prostitusjon, tigging, krigstjeneste – og under trusler, vold og krenkelser og ofte uten lønn. Disse menneskene står nå i enda større fare for å bli glemt. Derfor mobiliserer kirkene og mange andre til å kjempe mot vår tids slaveri.
Global uke er et felles tiltak mellom kirkene i Norge.

Slik kan dere gjøre det! 
Global uke er økumenisk, og vi oppfordrer til å gjøre det på tvers av kirkesamfunn og i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner. Eksempler fra tidligere år viser hvor store ressurser og muligheter vi har i menighetene!

Gedigen dugnad
I 2019 markerte menigheter, grupper og skoler Global uke med ca. 4500 deltakere på i alt 105 arrangementer på minst 40 steder i Norge. Noen hadde besøk av ressurspersoner eller mottok pengestøtte fra Norges Kristne Råd. Alle hadde innslag om vår tids slaveri, noen med vekt på slik det foregår i Norge, andre mest med vekt på hvordan vi er tilknyttet globale forhold gjennom varer og tjenester vi kjøper. ca. 1000 studenter deltok i undervisning på ulike skoler, og tre menigheter hadde danseforestillingen Den barmhjertige samaritan, og Frihetens time ble framført på fire ulike steder. 

Ta kontakt! 
Husk å gi oss beskjed om dere er med
! Velkommen til å ta kontakt for råd, tips, eller dele tanker om markeringen  i 2020! Og har dere lagt konkrete planer allerede, husk å registrere arrangementet HER

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: