Global uke 2021 blir 14.-21. november

Global uke i  2021 blir 14. – 21. november  … eller når det passer hos dere!

Global uke er et felles tiltak mellom kirkene i Norge for å bekjempe urettferdighet.
Også i år vil uka omhandle moderne slaveri.  Mer informasjon om tema, materiell, m.m. kommer.
Sett av datoene nå og la din menighet bli med i fellesskapet som markerer uka! Passer ikke datoene i november, kan dere velge et annet tidspunkt for deres markering. 

Mer aktuelt problem enn på lenge
Fra mange land rapporteres det at koronoapandemien har ført mange mennesker ut i økonomisk desperasjon. Risikoen for å havne i grov utnyttelse er da farlig nær. Arbeideres rettigheter er truet og mange må ta til ta takke med lønn de ikke kan leve av. Barn har sluttet på skolen for å bidra til mat på bordet. Samtidig har korona ført til 11% økning i nordmenns besøk på pornonettsteder og politimyndigheter i 27 europeiske land melder om en voldsom økning i spredningen av overgrepsmateriale
Fra før av vet vi at millioner av kvinner, barn og menn allerede lever under slaverilignende forhold –  i tvangsarbeid, ufrivillig prostitusjon, tigging, krigstjeneste – og under trusler, vold og krenkelser og ofte uten lønn. Disse menneskene står nå i enda større fare for å bli glemt. Også her i Norge.
Derfor mobiliserer kirkene og mange andre videre i 2021 for å kjempe mot vår tids slaveri.  

Slik kan dere gjøre det! 
Global uke er økumenisk, og vi oppfordrer til å gjøre det på tvers av kirkesamfunn og i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner. Eksempler fra tidligere år viser hvor store ressurser og muligheter vi har i menighetene

Fysiske eller digitale samlinger – eller en kombinasjon 
For 2021 ønsker menigheter og Norges Kristne Råd å gå for flest mulig fysiske samlinger, men etter fjoråret ser vi at det er stor egenverdi i å sende direkte eller i opptak til et bredere og digitalt publikum. Så kanskje en kombinasjon blir løsningen? Her er det stor frihet og opp til den enkelte lokale arrangør.

Siden 2016 – og også i 2020 – har menigheter, grupper og skoler markert Global uke med flere tusen deltakere til sammen på et mylder av arrangementer og på minst 50 ulike steder i Norge.
Opptellingen fra 2020 er ikke avsluttet ennå. Selv om korona satte en stopper for mange fysiske samlinger, skjedde det mye! Rapport kommer.

Velkommen til å ta kontakt for råd, tips, eller for melde fra om at dere er med i 2021! Har dere lagt konkrete planer allerede, kan dere registrer det  i eget skjema som går til oss automatisk, det ligger HER

Husk også at dere kan søke om økonomisk støtte

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: