Global uke 2020 blir 8.-15. november – med eller uten korona

Global uke 2020: Vi gjennomfører uansett
Global uke 2020 vil omhandle moderne slaveri.  Vi planlegger for fysiske samlinger, men om korona hindrer oss, blir det digital uke! Sett av datoene og meld din menighet inn i fellesskapet! Passer det ikke under selve uka, kan dere velge et annet tidspunkt.  

Global uke er et felles tiltak mellom kirkene i Norge for å delta i kampen mot vår tids slaveri. Noe av det beste med uka er at hver menighet bestemmer selv hvordan, hvor mye og sammen med hvem de markerer uka. Vi oppfordrer til å gjøre det på tvers av kirkesamfunn og i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner. Eksempler fra tidligere år viser hvor store ressurser og muligheter vi har i menighetene! Koronakrisen øker dessverre risikoen for at flere mennesker kommer i utnyttelse.

Gedigen dugnad
I 2019 markerte menigheter, grupper og skoler Global uke med ca. 4500 deltakere på i alt 105 arrangementer på minst 40 steder i Norge. Noen hadde besøk av ressurspersoner eller mottok pengestøtte fra Norges Kristne Råd. Alle hadde innslag om vår tids slaveri, noen med vekt på slik det foregår i Norge, andre mest med vekt på hvordan vi er tilknyttet globale forhold gjennom varer og tjenester vi kjøper. ca. 1000 studenter deltok i undervisning på ulike skoler, og tre menigheter hadde danseforestillingen Den barmhjertige samaritan, og Frihetens time ble framført på fire ulike steder. 

Ta kontakt! 
Husk å gi oss beskjed om dere er med
! Velkommen til å ta kontakt for råd, tips, eller dele tanker om markeringen  i 2020! Og har dere lagt konkrete planer allerede, husk å registrere arrangementet HER

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: