Global uke 2022 er 13.- 20. november

Global uke 2022 går av stabelen 13. – 20. november   – eller når det passer i din menighet eller gruppe.

Global uke er et felles tiltak mellom kirkene i Norge for å bekjempe urettferdighet. Også i år er temaet moderne slaveri. La din menighet bli med i fellesskapet av de som markerer uka! Passer ikke datoene, kan dere velge et annet tidspunkt. 

SLIK KAN DU  GJØRE DET! 

For generell informasjon: gå til forsiden

Korona har gjort problemet større og enda mer aktuelt 

Fra hele verden rapporteres det at tusenvis av nye mennesker er ført ut i økonomisk desperasjon som følge av koronapandemien. Risikoen for å havne i grov utnyttelse er da farlig nær. Arbeideres rettigheter er truet og mange må ta til ta takke med lønn de ikke kan leve av. Barn har sluttet på skolen for å bidra til mat på bordet. Samtidig førte korona til 11% økning i nordmenns besøk på pornonettsteder. Og politimyndigheter i 27 europeiske land melder om en voldsom økning i spredningen av overgrepsmateriale

Fra før av vet vi at millioner av kvinner, barn og menn allerede lever under slaverilignende forhold –  i tvangsarbeid, ufrivillig prostitusjon, tigging, krigstjeneste – og under trusler, vold og krenkelser og ofte uten lønn. Disse menneskene står nå i enda større fare for å bli glemt. Også her i Norge. Derfor mobiliserer kirkene og mange andre for å kjempe mot vår tids slaveri.  

Global uke er økumenisk og vi oppfordrer til å markere uka på tvers av kirkesamfunn og i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner. Eksempler fra tidligere år viser hvor store ressurser og muligheter vi har i menighetene. Slik kan dere gjøre det! 

I arrangementsoversikten ser du noe av det som skjer eller allrede har skjedd i år. 

Siden 2016 har menigheter, grupper og skoler markert Global uke årlig med til sammen ca. 20 000 deltakere på et mylder av arrangementer og på minst 50 ulike steder i Norge. Selv om korona satte en stopper for mange fysiske samlinger, skjedde det mye også i 2021 med mange arrangementer i ni kirkesamfunn og med minst 3200 registrerte deltakere. I tillegg til nådde vi ut til flere titalls tusen gjennom filmer og medieoppslag. 

Velkommen til å ta kontakt for råd, tips, eller for melde fra om at dere vil delta i 2022! Har dere lagt konkrete planer allerede, kan dere registrer det  i eget skjema som går automatisk til oss, det ligger HER

Husk også at dere kan søke om økonomisk støtte

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..