Global uke 2021 blir 14.-21. november

Global uke i  2021 går av stabelen 14. – 21. november   – eller når det passer i din menighet eller gruppe.

Global uke er et felles tiltak mellom kirkene i Norge for å bekjempe urettferdighet. Moderne slaveri er tema også i år med overskriften «Se det i øynene«.  Det jobbes nå med oppdateringer og nytt materiell, som legges ut fortløpende.

Sett av datoene og la din menighet bli med i fellesskapet! Passer ikke datoene, kan dere velge et annet tidspunkt for deres markering. 

Korona har gjort problemet større og enda mer aktuelt 
Fra hele verden rapporteres det at koronoapandemien har ført mange nye mennesker ut i økonomisk desperasjon (mer om pandemiens konsekvenser). Risikoen for å havne i grov utnyttelse er da farlig nær. Arbeideres rettigheter er truet og mange må ta til ta takke med lønn de ikke kan leve av. Barn har sluttet på skolen for å bidra til mat på bordet. Samtidig har korona ført til 11% økning i nordmenns besøk på pornonettsteder og politimyndigheter i 27 europeiske land melder om en voldsom økning i spredningen av overgrepsmateriale

Fra før av vet vi at millioner av kvinner, barn og menn allerede lever under slaverilignende forhold –  i tvangsarbeid, ufrivillig prostitusjon, tigging, krigstjeneste – og under trusler, vold og krenkelser og ofte uten lønn. Disse menneskene står nå i enda større fare for å bli glemt. Også her i Norge.
Derfor mobiliserer kirkene og mange andre videre i 2021 for å kjempe mot vår tids slaveri.  

Global uke er økumenisk, og vi oppfordrer til å gjøre det på tvers av kirkesamfunn og i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner. Eksempler fra tidligere år viser hvor store ressurser og muligheter vi har i menighetene. Slik kan dere gjøre det! 

Fysiske eller digitale samlinger – eller en kombinasjon 
For 2021 håper menigheter og Norges Kristne Råd at det blir mulig med fysiske samlinger. Men etter 2020 ser vi at det er stor egenverdi i å sende direkte eller i opptak til et bredere publikum. Kanskje en kombinasjon blir løsningen? Her er det stor frihet og opp til den enkelte lokale arrangør.

Siden 2016 – og også i 2020 – har menigheter, grupper og skoler markert Global uke med ca. 20 000 deltakere til sammen på et mylder av arrangementer og på minst 50 ulike steder i Norge. Selv om korona satte en stopper for mange fysiske samlinger, skjedde det mye: Minst 70 arrangementer i regi av ni kirkesamfunn med minst 3200 registrerte deltakere. I tillegg til nådde vi ut til flere titalls tusen gjennom filmer og medieoppslag. 

Velkommen til å ta kontakt for råd, tips, eller for melde fra om at dere er med i 2021! Har dere lagt konkrete planer allerede, kan dere registrer det  i eget skjema som går til oss automatisk, det ligger HER

Husk også at dere kan søke om økonomisk støtte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: