Frivillighetsfest

Torsdag 14.nov kl.18-21
Fjell kirke, Drammen

Frivillighetsfesten vår er lagt til Global Uke. Vi vil derfor bruke anledningen til å tematisere moderne slaveri for våre frivillige. Etter festmiddag, utdeling av Fjell kirkes frivillighetspris og utlodning er det tid for årets gave til de frivillige: En forestilling med dans, musikk, samt elementer av film, tekst ved danser Sigmund Hegstad som har med seg 2-3 utøvere som er fattige tilreisende. Forestillingen inneholder også en allsang «Noen må våke i verdens natt» som både inkluderer og utfordrer publikum.
Forestillingen utfordrer seerne med tanke på hvordan vi ser på hverandre – hvem er hjelpetrengende og hvem er hjelper?

Som avslutning på kvelden vil Sigmund danse velsignelsen.
På utlodningen tidligere på kvelden vil vi ha noen premier fra den etiske klesprodusenten Fair & Square, som Sigmund Hegstad står bak. På denne måten vil vi tematisere etisk kleshandel – et viktig alternativ til alle aktørene i tekstilindustrien som utnytter sine ansatte på det groveste.

På frivillighetsfesten rekrutterer vi alltid noen utenfra til å ta oppvasken for oss. Denne gangen ber vi noen fattige tilreisende om å gjøre dette som en betalt jobb for oss. Vi tror at konkret handling – å tilby jobb, å vise fram etisk produserte plagg, å presentere folk og historier – vil bety noe for vår handlemåte og holdning i møte med moderne slaveri.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..