Ressurspersoner

Her er finner du eksempler på ressurspersoner som har sagt seg villige til å bidra i forbindelse med Global uke. Alle kjenner moderne slaveri-tematikken på ulike måter.

Her gjelder første mann og kvinne til mølla! Hvis de ikke er ledige, prøver vi å skaffe andre gode folk eller foreslå hva annet dere kan gjøre. Ta kontakt på efs@norkr.no tlf. 23 08 13 25.

Erhard Hermansen.jpg

Erhard Hermansen

Jeg er generalsekretær i Norges Kristne Råd. Jeg kan holde en preken eller andakt om hvorfor slaveri engasjerer oss og hva kirkene kan gjøre. Jeg kan også undervise eller bli intervjuet (f. eks. under kirkekaffen) om ulike sider ved moderne slaveri i Norge og globalt.

Stein Villumstad

Stein Villumstad

Jeg er nyslått pensionist, og har erfaring fra mange års arbeid i Kirkens Nødhjelp, blant annet i Østlige Afrika, og seinest Malawi i Sørlige Afrika 2015 – 2018.

Menneskehandel og moderne slaveri er betydelige problemer i disse delene av verden. KN arbeider med avskaffelse av menneskehandel gjennom etablering av nasjonale lovverk, informasjonskampanjer, arbeid overfor rettsvesen, politi og sosialvesen, og oppfølging av ofre for menneskehandel og tilbakeføring til familier og lokalsamfunn. Jeg kan være tilgjengelig for informasjon ved ulike samlinger for menigheter, intervju under kirkekaffen og eventuelt preken i gudstjenesten.

Gina Marie Lie

Gina Marie Lie

Jeg kommer fra ungdomsorganisasjonen lightup. Vi jobber for å forebygge menneskehandel, med unge og unge voksne som målgruppe. Vi jobber særlig med å bevisstgjøre ungdom om menneskehandel og seksuell utnyttelse, som prostitusjon, pornografi og tvangsarbeid. Jeg kan undervise og holde presentasjoner og du kan også intervjue meg under kirkekaffen.

Janne Dale Hauger.jpg

 

Janne Dale Hauger

Jeg jobber som rådgiver i Mellomkirkelig råd, som enkelt sagt er Den norske kirkes utenriksdepartement. Jeg kan holde innledning/preken/delta i samtale om Den norske kirkes internasjonale engasjement for klima, miljø og rettferdig forbruk eller vårt arbeid med menneskerettigheter og barns rettigheter – og knytte dette til moderne slaveri og hva menighetene kan gjøre.

 

Geir Olav Nybo

Geir Olav Nybo

Jeg jobber for Frelsesarmeens arbeid mot menneskehandel, og er ansatt i tiltaket Safehouse Filemon, dette er et landsdekkende tiltak for menn som er utsatt for menneskehandel igjennom tvangsarbeid. Jeg har også kunnskap om identifisering av ofre for menneskehandel. Jeg kan holde et innlegg, undervise eller bli intervjuet om denne problematikken.

Johanne Walle

jw

Jeg heter Johanne Walle og jobber i Kirkens Nødhjelp. I Malawi jobber Kirkens Nødhjelp med barn som har vært utsatt for traficking. Vi har også jobbet politisk med å motvirke moderne slaveri ved å få gjennom en lov som kriminaliserer menneskesmuglere. Overalt i verden jobber vi preventivt for å forhindre moderne slaveri ved å bidra til å utrydde fattigdom og kreve rettferdighet. Jeg kommer gjerne til en temakveld eller en kirkekaffe for å fortelle mer om hvordan Kirkens Nødhjelp jobber i verden for å hjelpe mennesker som enten er utsatt for moderne slaveri eller befinner seg i en risikogruppe.

 

P

Petra Kjellen Brooke

Jeg er koordinator for Frelsesarmeens arbeid mot trafficking og moderne slaveri i Norge. Jeg kan undervise om moderne slaveri med særlig vekt på forhold i Norge, men også om globale forhold og hvordan slaveri angår oss alle.

Jeg har særlig erfaring med tematikken tvangsarbeid. Jeg kan også godt holde andakt eller preke i en gudstjeneste eller bli intervjuet under kirkekaffen.

Morten Eiklimorteneikli

Jeg jobber for Hope for Justice, som bekjemper menneskehandel i Norge. Jeg kan holde andakt/preke med fokus på moderne slaveri generelt og/eller mer spesifikt i Norge. Jeg kan og bli intervjuet under kirkekaffen, om ønskelig.

 

Kirsten-Ona Fugseth

kirsten

Jeg jobber for Hope for Justice, som bekjemper menneskehandel i Norge. Jeg kan holde andakt/preke med fokus på moderne slaveri generelt og/eller mer spesifikt i Norge. Jeg kan og bli intervjuet under kirkekaffen, om ønskelig.

 

Sondre Høysætersondre

Jeg er daglig leder for Hope for Justice Norge, som bekjemper menneskehandel i Norge. Jeg kan holde andakt/preke med fokus på moderne slaveri generelt og/eller mer spesifikt i Norge. Jeg kan og bli intervjuet under kirkekaffen, om ønskelig.

 

 

 

Brit KrogeBrit Krogedal.jpgdal

Jeg er Lead Pastor i Hillsong Norway. Jeg kan holde appell om tema menneskehandel, og bli intervjuet om hvorfor vi som kirke skal engasjere oss i kampen mot vår tids slaveri. Vår kirke har arrangert en  årlig nasjonal solidaritetsmarkering med kirken som  pådriver siden
2011 hvor vi mobiliserer menn og kvinner i kirken til å bruke sin stemme til å stå opp for rettferdighet og menneskers frihet. I år slutter vi oss til A21 sitt arrangement Walk For Freedom samt arrangerer Walk for Freedom Sunday på alle våre Gudstjenester denne søndagen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: