«Stuck» i tvangsekteskap

Barne- og tvangsekteskap er en av vår tids former for slaveri. Praksisen regnes som en av de største hindringene for frihet og likestilling for jenter – og for bærekraftig utvikling. Det er ikke mulig å nå FNs bærekraftsmål uten  å overvinne denne hindringen.

Filmprodusent Emilie Beck (25) bak serien STUCK, møtte jenter som var blitt kidnappet mens de var på handletur med familien eller som ble holdt fanget inntil de ble giftet bort. Jenter som gråt over å måtte slutte på skolen og unge mødre som hadde fått kroppen sin skadet etter å ha født barn altfor ung.

Serien er produsert i samarbeid med Aftenposten og Plan. Den får fram hvordan utallige barn og unge jenter ikke bare frarøves de sin personlige frihet og noen ganger sin helse, men også muligheter til utdanning, arbeid og en selvstendig økonomisk framtid.  Ofrene utsettes for seksuell tvang, vold eller trusler om vold. Mye bunner i den lave statusen som jenter og kvinner har og menns vegring mot å endre atferd.

Heldigvis er det mange lokale, nasjonale og internasjonale framstøt for å forebygge og hindre tvangsgifte, inkludert aksjonistene «Wedding busters», som presenteres i episode 8.

Lær mer om denne formen for moderne slaveri. Se episodene HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..