Besvimer daglig i produksjon av billige klær

Vi ser tegn til etisk oppvåkning hos forbrukere og importører. Men det er langt igjen: Framtiden i våre hender forteller om kvinner som besvimer daglig på tekstilfabrikker i Kambodsja.

For lite mat, lange arbeidsdager og dårlig ventilasjon gjør arbeidsdagene tøffe. De har hentet funnene i en rapport fra Kambodsja.

I Norge er det økt interesse for mer etisk produksjon både hos forbrukere og hos en del importører. Mange vil vite at varen de kjøper ikke har vært laget under utnyttende, uverdige eller uforsvarlige forhold for arbeiderne eller at produksjonen påfører miljøskader.

I vår vedtok et enstemmig Stortinget å utrede en etikklov om vareproduksjon: Vedtaket lyder: Stortinget ber regjeringen utrede og vurdere å fremme forslag til lov om åpenhet om produksjonssteder og etikkinformasjon om vareproduksjon til forbrukere og organisasjoner.  Det er godt håp om at en ny lov kan komme. det får stortingsflertall.  Arild Hermstad kommenterer at en slik lov vil sikre åpenhet og gjøre at forbrukere og organisasjoner kan få vite hvor varen er produsert og om arbeiderne har anstendige arbeidsforhold. Når selskapene vet at de kan bli kikket etter i kortene vil de trappe opp sitt arbeid for mer etikk i sin leverandørkjede.

Lær mer om etisk produksjon og finn svar på spørsmål mange forbrukere har om kles- og skoindustri, og tips til hva du kan gjøre på framtiden.no
Se også Initiativ for Etisk Handel (IEH). Du finner også mer hos Labour behind the Label.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..