Filmer (2015)

Det finnes mange ulike filmer som omhandler klimaendringer. Noen er mer reelle enn andre. Noen passer kanskje best til ungdom, mens andre passer bedre til voksne. Uansett målgruppe kan film være en god måte å starte en samling på – det kan sette tonen for det som skal skje, eller fungere som et utgangspunkt for en samtale.

Klimaløftet og Miljødirektoratet har sponset en serie med kortfilmer om klimaendringer. Disse er spesielt beregnet på ungdom. Seklimafilm.no

En rekke Hollywood-produksjoner omhandler klimaendringer. «En ubehagelig sannhet» (2006) med Al Gore er en dokumentarfilm, mens andre filmer som «The Day After Tomorrow», «The Age of Stupid» og «2012: Ice Age» er fiksjonsfilmer. Det de mangler i korrekte fakta tar de igjen i underholdningsverdi. Hva med å starte konfirmantsamlingen med film og popkorn? Og så ha en samtale om hva Bibelen sier om ansvar for skaperverket og hva vi faktisk kan gjøre etterpå?

Vi anbefaler også denne filmsnutten laget i forbindelse med det svenske klimapilegrimskonseptet – laget av ACT. Den kan være fin som en introduksjon til seminar om klima, eller dersom man skal si noe om det i en gudstjeneste.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..