Skaperverkets dag

Tema: «Pilegrimer på Guds jord»

Bli med på å markere Skaperverkets Dag!

«Noe må forkynnes! Noe må gjøres! Skaperverkets dag skal peke på menneskenes muligheter til samhandling, ansvar og medmenneskelighet. Vi er fortsatt mennesker skapt i Guds bilde. I dag trenger mennesker mer enn noe annet tro. Tro på Gud. Tro på menneskets evne til å gjøre det riktige. Tro på at jorden kan reddes». – Erland Grøtberg

På Skaperverkets dag søker vi en dypere forståelse, glede og undring over vår plass i Guds skaperverk. Vår feiring av skaperverket henger tett sammen med vår protest mot ødeleggelse av jorda og uretten i at det rammer fattige mennesker i Sør først og hardest. Dette reflekteres i bønnene og salmene i ressursmateriellet, hvorav flere er hentet fra den globale kirke.

En enkel markering kan gjøres ved å be «Klimapilegrimens bønn» på Skaperverkets dag eller i en gudstjeneste. Slik synliggjør vi  vår deltakelse i et globalt håps- og solidaritetsfellesskap som vil kjempe for å redde jorden og menneskene som bor på den.

Ressurser finner du på gronnkirke.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..